Een goede samenwerking

De Expertise Kliniek voor Implantologie Helmond heeft erkende expertise in implantologie, overkappingsprothese op implantaten en complexe tandheelkundige behandelingen.

Wij hechten veel waarde aan een goede samenwerking met onze verwijzers. Op basis van uw verwijzing maken we eerst een intakeafspraak met de patiënt. Na het opstellen van een behandelplan en bijhorende begroting, verzorgen wij de chirurgische-implantologische behandeling. Na een postoperatieve wondcontrole (1 à 2 weken na de implantaatplaatsing) en het controleren van de osseointegratie (2 à 6 maanden na implantaatplaatsing), wordt in principe elke patiënt terugverwezen naar de verwijzer voor de prothetische fase en de nazorg.

Op verzoek kan eventueel de gehele behandeling, inclusief de suprastructuur, in onze kliniek worden uitgevoerd. Dit zal altijd in goed overleg met de verwijzer plaats vinden.

Uw patiënt verwijzen

Voor het opstellen van een adequaat behandelplan dat optimaal aansluit op de mogelijkheden van de patiënt en het voorstel van de verwijzer, is goede verwijsinformatie zeer behulpzaam.

U kunt een patiënt naar ons verwijzen door het digitale verwijsformulier in te vullen. U kunt ook een verwijsbrief en aanvullende informatie/röntgenbeelden naar ons versturen per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het is raadzaam om patiënt van te voren te verzoeken om een actuele medicatielijst mee te nemen naar de intake.

Naar verwijsformulier

Over implantologie

 • Voortandvervanging? Kies voor de directe implantaatplaatsing!

  23 mei 2023 30 november -0001

 • Tips voor nazorg na een implantaatbehandeling

  11 mei 2023 30 november -0001

 • Ontsteking van implantaat, wat nu?

  30 maart 2023 30 november -0001

 • Voordelen en nadelen van implantaten

  23 februari 2023 30 november -0001