NVOI-gecertificeerde implantologen

Implantologen zijn tandarts-specialisten die zich gespecialiseerd hebben in het plaatsen van implantaten in de kaak. Om ervoor te zorgen dat de behandeling pijnloos verloopt en dat een implantaat zich na plaatsing in de kaak zo snel mogelijk vast kan groeien, is het van belang dat de implantaatplaatsing zorgvuldig en vakkundig wordt uitgevoerd.

Jeroen Liebregts en Tong Xi zijn beide NVOI-gecertificeerde implantologen. Deze certificering staat garant voor kwaliteit en deskundigheid. De certificering wordt uitgereikt en gecontroleerd door de Nederlandse Vereniging voor Orale Implantologie (NVOI). De beoordeling vindt plaats door een commissie die toetst of de uitgevoerde behandelingen en de praktijk voldoen aan de nationale richtlijnen en professionele standaard. De toetsing heeft betrekking op zowel het functioneren van de implantoloog als van de praktijk. Bij een positieve beoordeling volgt de erkenning tot NVOI-gecertificeerde implantoloog. De erkenning is een kwaliteitskeurmerk. Er zijn circa 200 NVOI-gecertificeerd implantologen werkzaam in Nederland. U kunt hier de complete lijst met NVOI-erkende implantologen vinden.

Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgen

In tegenstelling tot veel NVOI-gecertificeerd implantologen in de regio, zijn Jeroen Liebregts en Tong Xi tevens Mond-, Kaak- en Aangezichtschirurgen (MKA-chirurgen). Dit betekent dat ze meer chirurgische kennis, ervaring en vaardigheden hebben dan een tandarts-implantoloog. Voor het behoud van de NVOI-certificering (erkenning) voldoen onze NVOI-gecertificeerde implantologen aan ervaringseis (het uitvoeren van een minimum aantal behandelingen per jaar en het toepassen van specifieke technieken in implantologie). Beide implantologen volgen en geven jaarlijks bij- en nascholing.

Over implantologie

 • Ontsteking rondom een implantaat (peri-implantitis)

  16 juli 2024 30 november -0001

 • Vergoeding van implantaten en klikgebit

  26 april 2024 30 november -0001

 • Optimale nazorg voor uw klikgebit

  19 januari 2024 30 november -0001

 • Kosten van klikgebit op implantaten

  10 november 2023 30 november -0001